Minimal Dövme Fiyatları İzmir
dövme yapıldıktan sonra nelere dikkat edilmeli-dövmeye kaç gün su değmez-dövme yaptırdıktan sonra güneşe çıkılır mı-renkli dövme solar mı-dövmeden kaç gün sonra denize girilir-dövmeye kaç gün krem sürülür-dövme yaptırdıktan sonra streç ne zaman çıkarılır-dövme yaptıktan sonra banyo-dövme yaptırdıktan sonra hangi kremler sürülür-terlemek dövmeye zarar verir mi-dövme yaptırdıktan sonra spor-uyurken dövme nasıl korunur-dövme yaptırdıktan sonra güneşe çıkılır mı--dövmenin iyileştiğini nasıl anlarız-dövmenin rengi ne zaman oturur-dövme rengi neden Solar-dövme neden kabuk olur-siyah dövmenin üzerine renkli dövme olur mu gibi sorularınızı sıkça sorulan sorular bölümünden ulaşabilirsiniz.
Dövme(Tattoo) İçin İdeal Bakım Ve Koruma Yöntemleri
Her dövme sanatçısının söylediği, fakat söyleyiş tarzı ve tavsiye ettiği materyallerin farklılığından kaynaklanan bir karışıklık var gibi görünüyor. Ancak konu sizin sağlığınız olduğu için;iyi araştırıp dövme yaptıracağınız sanatçıya doğru soruları sorarsanız,yeni yaptırdığınız veya yaptıracağınız dövmenize,en ideal bakım ve koruma yöntemlerini öğrenip uygulayabilrisiniz.
Dövme Bakımı,
Yapılan işlem her ne olursa olsun,mutlaka uymanız gereken bir takım kurallar ve dikkatli olmanız gereken noktalar vardır.Bunlardan herhangi birinin atlanması veya göz ardı edilmesi;sağlığınız açısından önemli sorunlar çıkatabilir.Sağlınızı riske etmemek icin,dövme veya piercing yaptırğımız uzman kişilerin;verdiği bakım prosedürünü uygulamak yapılacak en akıllıca iştir.
Dövme yapıldıktan sonra göz ardı Edilmemesi Gereken Noktalar
Yapılan bölge ve modelin büyüklüğüne göre bakım;dövmeyi yaptıran kişiye göre değişir.Fakat bunun dışında standart olmuş ve göz ardı edilmemesi gereken,bakım kuralları aşşağıda verilmiştir.
Dövme yapıldıktan sonra uyğuladığımız bandajı 2 saat sonra çıkarınız.
Belirlenen sürece(ortalama 10 ila 15 gün arası ), tavsiye edilen kremin, her gün en az 4 kere dövme yapılmış bölgeye masaj yapılarak yedirilmesi gerekir. Miktar olarak ise; derinize parlaklık verecek kadar kullanılması tavsiye edilir.
Dövme yapıldıktan sonra ; takip eden en az 2 hafta boyunca deniz,göl,havuz gibi bakteri ve mikrop ihtiva etmesi mümkün yerlerde yüzülmemelidir.
Ortalama 1 ay boyunca duş alırken dövmenin olduğu bölgeye kese ya da lif benzeri şeylerle müdahale etmeyiniz.Duş alırken su,sabun,vücut şampuanı vb. şeyler dövmenizin üzerine gelebilir ancak dövmeli bölgeye asla hiçbir şekilde tahriş edici hareketler uygulamayınız.
Dövmeniz iyileşme sırasında kaşınca bile kaşımaması ve kabuklarını kopartmamaya özen gösteriniz(ortalama 10 gün boyunca vücunuzda vücudunzda kullandığınız nemlendirici ve benzeri kremleri dövmenizin üzerine sürmeyiniz!
Dövmenizi hep canlı ve parlak görmek istiyorsanız güneş ve solarium'un zaralı ışınlardan korumanız şarttır. Bunun için güneşlenirken her zaman mutlaka koruma faktörü yüksek güneş kremini dövmenizin olduğu bölgeye sürülmesi şarttır. Aksi halde seneler geçtikçe dövmeniz ilk etkisini yitirecektir.Solarium için size önerilecek koruma kremlerini kullanmanızı tavsiye ederiz.
SKİN ART TATTOO & PİERCİNG STUDİO
Artist By . Selçuk AKPINA
Dövme Hakkında Sıkca Sorulan Sorular
Ten Renginin farklı olması dövmeye etkisi olurmu ?
Dövme insanlar arasında farklı farklı görüntülere sahip olabilir. Aynı dövme beyaz tenli insanda daha canlı renklere sahipmiş gibi görünebilir. Bunun da sebebi açık renkli boyalar hariç, koyu renkler beyazın üzerinde daha canlı ve belirgin durur. Aynı dövme daha esmer bir kişiye uygulandığında ise aynı canlılıkta durmayabilir. Sebebi ise açık tende koyu renklerin daha dikkat çekici olmasından dolayıdır.
Dövme de enfeksiyon belirtisi görüldüğünde yapılması gerekenler ?
Dövmeniz yapıldıktan uzun zaman sonrasında üzerindeki sıcaklık hala devam ediyorsa ve ağrı yapıyorsa enfeksiyon kapmış olabilir. Bu tarz durumlarla karşılaşmanız durumunda dövmenicinizin önerceği anti bakteriyel krem ya da sprey lerden kullanabilirsiniz. Eğer durum ciddi boyutlarda ise bir doktora görünmenizde yarar vardır.
kilo almak dövmenin görüntüsünü bozar mı?
Dövme esnasında kilonuz normal sınırlarda iken dövme yaptırdıktan sonra aşırı bir kilo almanız dövmenizin şeklinde bir deformasyona sebep olabilir. Dövme derinize işlendiği için o da artık sizin deriniz haline gelir. Nasıl ki birden kilo alıp vermek derinizde sarkmalara sebep oluyorsa dövmenizide aynı şekilde etkileyecektir. Genişleme ile birlikte dövmeniz gerilecek sonrasında ise kiloyu vermenizle birlikte derinizle birlikte sarkacaktır. Çünkü oda artık vücudunuzun bir parçası.
medikal dövme nedir ?
Medikal Dövme yara izi ameliyat izi gibi estetik açıdan hoş görünmeyen izleri uzman kişiler tarafından dövmelerin genelidir. Örneğin; meme kanseri olan bir hastanın göğüs ucuna orjinal memesine benzemesi için koyu kahve rengi ile dairesel dövme yapılır. Bu tarz durumlarda ikinci ve ya üçüncü defa rotuş yapmak gerekmektedir. Bu tarz dövmelerin mutlaka konusunda uzman olan kişilerce yapılması gerekir.
Dövme Yaptırmadan Önce Uyuşturuyor musunuz ?
Eğer bu konuda çok endişeliyseniz ve acı eşiğiniz çok düşükse emla, anestol tarzı lidokain bazlı kremler kullanılarak uyuşturulabilir. Fakat bunu kullanmadan önce doktorunuza danışmanızda fayda var. Bu tür kremler dövme yapılacak bölgeye 1 saat önceden sürülmelidir. Müşterinin bunu sürüp öyle gelmesi daha uygun olacaktır. Bu yol bizim çok tercih ettiğimiz bir yöntem değildir kaldı ki şimdiye kadar çok acıdığı için dövmesini yarıda bırakıp kalkan kimse olmadı.
Dövme renkleri zamanla yeşile döner mi?
Dövmenizin rengini yıllarca dayanabilmesi ve bozulmaması için tıpkı saçınıza ya da elinize bakım yaptığınız gibi dövmenize de bakım yapmalısınız. Bakım yapılmayan dövmelerde renkler zamanla solabilir ve dövmeniz kısa sürede eski bir görünüme bürünebilir. Sizde dövmenizin uzun yıllar yeni gibi görünmesini istiyorsanız düzenli olarak bakımını yapmaya özen göstermelisiniz.
Dövmenin renklerinde bozulma yada solma olurmu?
Dövmenizin renklerinde herhangi bir solma yada bozulma olmaması için dikkat etmeniz gereken güneşin ışınlarına karşı korumaktır. Özellikle yaz aylarında dövmeniz birebir maruz kalacak bölgelerde ise güneşe çıkmadan önce yüksek faktörlü güneşten koruma kremlerinden iyice sürmeniz ve biraz derinizin kremi özümsemesini beklemeniz gerekir. İkinci dikkat edilmesi gereken nokta ise solaryum. Sonbaharda yada kışa dönerken kişiler daha bronz bir ten renklerinin olmasını isterler bunun için yapılması gereken tek işlem solaryumdur. Solaryum güneşe göre daha etkili ışınlar gönderir. Bu ışınlar dövmenizin solmasına neden olabilir. Bundan dolayı solaryum yaptırmadan önce dövmenize yapacağı etkiyi düşünüp öyle yaptırın. Dövmeler deriye uygulandığından kişiler yaşlandıkça dövmeleride onlarla birlikte yaşlanacaktır. Sonsuza kadar aynı renk ve şekilde durmasını bekleyemeyiz.
Dövme yaptırırken uygun mevsim hangisidir
Dövmenin mevsimi yoktur dövme her mevsimde yapılabılır fakat hangı mevsımde yapılırsa yapılırsın bakımı onemlıdır yazları sıcaktan kısları kıyafetlerımızden baharları tozdan korunmalıdır.
Dövme sanatçısının profesyonel olup olmadığını nasıl anlarım?
Dövmenizi yaptıracağınız kişinin vücudunuzda memnun kalmayacağınız desenler yaratmasını istemiyorsanız, dövme sanatçınızın daha önceki işlerine bir göz atın, varsa referans alın. Kullandığı ekipmanları, çalışma alanını kontrol edin.ustalık belgesi varmı sorun.
Dövme yaptırdıktan hemen sonra duş alınabilir mi?
Duş alınabilir fakat üzeri kese yapılmamalıdır ilk 1 hafta tuzlu su ve klorlu sudan uzak durulmalıdır ve dış etkenlere karşı korumanız gerekmektedir.
Dövme modeli seçilirken nelere dikkat edilmelidir?
Dövme yaptırırken seçeceğiniz modelin ne olduğu yada neyi simgelediği çok önemlidir. Özellikle kalıcı dövmelerde buna daha çok özen gösterilmelidir. Şuanda ki fikirlerinize göre yaptıracağınız bir dövmeden ileride rahatsızlık duymamanız gerekir. Örneğin; Sevgililerin baş harfi yada ismani vücutlarına dövme yaptıran kişiler ileri yaşlarında o kişiden ayrılabiliyorlar ve sonrasında dövmeyi çıkartmaya yada üzerine kapatabilecek yeni bir dövme yaptırmak zorunda kalabiliyorlar. Tüm bunların yaşanmaması için iki kere düşünüp bir kere dövme yaptırmalısınız.
Dövme yaptırırken yaş önemli midir?
Küçük yaşlarda dövme yaptırmak ileride ki hayatı için istenmeyen durumlar yaratabilir. Özellikle 18 yaşından küçük olanlar sakıncalıdır. Ergenlik çağında olan gençlerin hem vücut yapıları hemde yaşının verdiği farklı fikirler olmasından dolayı çok fazla önerilmez. Tam gelişim çağında yapılan dövmeler de ileri zamanlarda deformasyonlar olabilir. Derinin genişlemesi dövmeyi de bozucaktır. Eğer küçük yaşlarda dövme yaptırmayı istiyorsanız ya anne ve baba eşliğinde yada onayladıklarına dair bir izn kağıdı olmalıdır.
Dövme Yaptırmak da sakıncalı durumlar olabilir mi?
Dövme yaptırmakda herhangi bir sakıncalı durum yaşanmaz eğer dövme yaptıracağınız stüdyo hijyen kurallarını ihlal etmiyorsa. Kullanılan iğneden boyalara kadar hatta eldivenlere kadar dikkat edilmelidir. Stüdyo steril dövmeci de kurallara uyduğu sürece herhangi bir sakınca yaşanmaz. Dövme yaptırmadan önce bu soruları sorarsanız sağlıklı bir dövme yaptırmış olursunuz.
İzler dövme ile kapatılabilir mi?
Vücudunuzda yara, yanık ya da herhangi bir operasyon izleri görsel ve estetik açıdan kişileri rahatsız eder. Kişilerin kendine olan öz güvenini kaybetmesine yol açabilir. Bu tarz izleri dövme ile kolayca kapattırabilirsiniz. Yalnız dövme yaptıracağınız stüdyodan hijyen açısından çok emin olmalısınız. En nihayetinde bir yara üzerine yaptıracağınızdan dolayı steril malzemeler kullanılması çok önemlidir. Bir de yaranızın bulunduğu bölge düz bir bölge olmalıdır.
Herkese Dövme uygulanırken yeni iğneler kullanılıyor mu?
Dövme deri altına boya enjekte işlemi olmasından dolayı iğnelerin tek kullanım olması kişiden kişiye hastalık bulaşma riskine yol açabilir. Bu sebepten dolayı dövme yaptırmadan önce dövmeciye iğnelerin tek kullanım mı? sorusunu sormanız gerekir. Eğer dövme stüdyosu bu gibi hijyen konularına önem vermiyorsa dövme yaptırmak sizin için estetikten çok eziyete dönebilir.
Mevcut dövmeler kapatılabilir mi?
Önceden yaptırmış olduğunuz dövmeler zamanla güneşin etkisi ile silikleşebilir, dövmenizden sıkılabilir ya da yeni bir dövme modeli ile değiştirmek isteyebilirsiniz. Bunun için var olan dövmenizin üzerine yeniden dövme yaptırabilir ve kapattırabilirsiniz. Bunun dövmeci nin bu konuda uzman olması gerekir. Eğer kapatma işlemini orjinaline benzer bir şekilde yapamazsa dövmeniz kapanmayabilir ve görüntüsü daha çok bozulabilir.
Dövme yapılma esnasında çok canım yanar mı?
Acı daha çok göreceli bir kavramdır. Kimileri dövme yaptırırken hiç acı duymadıklarını, kimileri de çok acıdığını söyleyebiliyor. Sonuç olarak iğne ile yapıldığı için ufak ya da büyük bir acı hissi yaşanmaktadır. Canınızın acıması biraz da dövme yapan dövmeci nin elinin hafifliğine de bağlı olabilir. Kişi eğer konusunda uzman ise dövmenizin boyutuna bağlı olarak en kısa zaman da en az acı ile sonuca ulaşmasını sağlayacaktır.
Dövmem kabuk attıktan sonra üzerinde parlak bir deri oluştu bu normal mi ?
Normal bir durumdur kabuk attıktan sonra 1-2 hafta içerisinde bu parlak deride kendisini atacaktır.
Dövme esnasında steril olması nasıl sağlanır?
Dövme yaptırmak güzel olmasının yanında sağlık açısından çok dikkat edilmesi gereken bir konudur. Dövme yaptırırken dikkat edilmesi gerekenlerin en başında stüdyonun temiz ve hijyenik bir ortam olması gelir. Eğer dövme yaptırmak istediğiniz stüdyo steril değil ve bu konulara önem vermiyorsa bu sizin için estetikten çok eziyete döner. Bütün bunların yaşanmaması için baştan önlem almanız gerekir.
Dövme yapılırken kişiden kişiye hastalık bulaşır mı?
Dövme deri altına iğneler yardımı ile boyaların enjekte edilmesi işlemidir. Eğer dövmeci her kullanımdan sonra değiştirmiyorsa kan yoluyla bulaşabilen hastalıklar vardır. Bundan dolayı kişiden kişiye hastalıklar bulaşır. Dövme yaptırmak için gittiğiniz dövmeci stüdyosu bu gibi konulara özen göstermiyorsa dövme yaptırmayın. Çünkü sağlık herşeyin önünde gelir.
Dövme yapılmadan önce neler yapılır?
Dövme yaptırmadan önce dövme yapılacak bölgenin temiz olması gerekir. Hijyen ve sterilize kurallarına önem ve dikkat edilmesi gerekir. Sebebi iğne yoluyla deri altına enjekte edildiği için mikrop kapma olasılığı olabilir.
Minimalist Dövme Fiyatları İzmir - Küçük Dövme Fiyatları-Minimal Dövme Fiyatları-Minimal Dövme -Anlamlı Minimal Dövmeler-Çizgisel Minimal Dövme Fiyatları-Minimal Dövme Modelleri-Çizgisel Minimal Dövme Fiyatları-Minimal Dövme Çift -Minimal Çift Dövmeleri ve Anlamları-Minimal Dövme Yazı-Minimal Yazı Dövmeleri ve Anlamları-Old School Minimal Tattoo-Minimal Dövme Kadın-Minimal Dövmeler Erkek- gibi sorularınıza sıkça sorulan sorular bölümunden ulaşa bilirsiniz.
Dövmeci Selçuk Akpınar-05326272336-35Skinart İzmir Alsancak Tattoo Piercing-İzmir Alsancak Dövme Stüdyosu-Alsancak, Kıbrıs Şehitleri Caddesi, 1443 Sokak Kervan Pasajı D:No: 5/28, 35220 Konak/İzmir-Türkiye-Yılların verdiği tecrübe ve samimi bir ortam içerisinde hizmetlerimizden yararlanmanız için sizleri de bekleriz.